Vesti

Žiri evropskog festivala televizijskog stvaralaštva za decu RASTIMO ZAJEDNO

24 новембра, 2023

 

ŽIRI

Evropskog festivala televizijskog stvaralaštva za decu RASTIMO ZAJEDNO

ELMA ČAUŠEVIĆ

Urednica i producentica, specijalizovana za rad na razvoju i proizvodnji sadržaja za djecu i mlade. U industriji elektronskih medija radi više od 15 godina a posljednjih šest Evrovizijsku razmjenu vijesti za jugoistoču Evropu – (ERNO) u Sarajevu. Pored svakodnevnоg rada na razmjeni dnevnih društveno političkih vijesti u 11 zemalja jugoistočne Evrope u okviru ERNO Ureda, radi kao izvršni producent na razvoju sadržaja i programa za djecu i mlade na Javnim servisima u zemljama Zapadnog Balkana uz pomoć EU. Kao najvrjednije iskustvo ističe proizvodnju kvalitetnih tv programa, te podučavanje mladih novinara kako da rade u redakcijama za specifične programe. Stručnjak je za razvoj programa za djecu i mlade – potpuna izrada programa – od budžetiranja do finalnog proizvoda. Dugi niz godina je radila na Radio Televiziji Bosne i Hercrgovine (BHRT), Radio Televiziji Federacije BiH (RTVFBIH) te na radiju Stari Grad Sarajevo. Kao urednik, novinar i reporter je radila u različitim oblastima tv i radio novinarstva: vođenje programa uživo, doku portreti, direktni prenosi, dnevni i sedmični magazin formati, te informativni program. Također je odgovorna za koordinaciju u oblasti onlajn produkcije te razmjene dokumentarnih programa između javnih RTV servisa u regionu jugoistočne Evrope, kao i za praćenje, verifikaciju i obezbjeđivanje sadržaja društvenih medija za zajednicu društvenih medija Evropske radiodifuzne unije (EBU).

DUNJA KARLOVŠEK

Medijski psiholog, kreator sadržaja
Program za decu i mlade, RTV Slovenija

Dunja Karlovšek je medijski psiholog, specijalizovala se za rad na sadržajima za decu i mlade. Već osam godina radi na nacionalnoj televiziji RTV Slovenija, kao kreator sadržaja u programima za decu i mlade u različitim oblastima: programi uživo, doku portreti i direktni prenosi za mladu publiku. Takođe, sarađuje sa Nacionalnim institutom za javno zdravlje Slovenije u pripremi medijskih vodiča za decu svih uzrasta.

MILAN STOJANOVIĆ

Milan Stojanović je producent filma LETO KADA SAM NAUČILA DA LETIM, hit filma za decu iz 2022.godine, koji je pogledalo više od 250.000 ljudi u regionu. Filma koji je osvojio preko 30 nagrada. Milan je, takođe, producirao: OAZA ( 2020/ Dani Venecije), RADNIČKA KLASA IDE U PAKAO (2023/ Toronto IFF) i VARVARI (2014/ Karlovi vari IFF).
Milan je docent na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i član je Evropske filmske akademije. Jedan je od osnivača Filmkulture, Udruženja za obrazovanje u audiovizuelnoj kulturi.

JOHANNA SMITH

Rediteljka, scenaristkinja, koncept kreatorka
Yle Finska Radiodifuzna Kompanija
“Tokom svojih šesnaest godina u Yle dečijem programu, radila sam kao rediteljka i kreatorka sadržaja u različitim žanrovima: informativno zabavnim serijalima, magazinskim programima uživo, takmičarskim šou programima, koncertima, muzičkim i plesnim programima i animiranim programima. Moje polje profesionalne ekspertize varira od režiranja sa više kamera do produkcija sa samo jednom kamerom. Pored toga, režirala sam igrane dramske serije kao što su Adventski kalendar i 13-odelna omladinska serija Sori siita . Dobitnik sam počasne nagrade KOURA (Fond za obrazovanje) za najbolji dečiji televizijski program godine za Pikku Porriainen (2017) i Nalle Talvi (2018).”

SILVA SKENDER

“Tokom svog dvadesetsedmogodišnjeg rada na HRT-u, stekla sam iskustvo radeći u različitim programskim segmentima( pomoćnik reditelja, novinar, voditelj, urednik- voditelj, urednik programa itd.)
U periodu od 2002. do 2004. bila sam urednik Školskog programa i urednik Dečijeg programa od 2003.-2004. godine.
U periodu od 2003. do 2006. ( i 2015.) vodila sam projekat Dečja pesma Evrovizije, organizovala nacionalne izbore i bila član Upravnog odbora JESC-a.
2021. godine bila sam član žirija za predškolske programe Japanskog Price festivala.
Trenutno radim kao urednik koordinator u Programu za decu i mlade i kao scenarista i urednik u Zabavnom programu.”